35a sessió web: Viquipèdia i Generalitat, obrint el coneixement

Amical_wikimedia_logo

La 35a sessió web, que tindrà lloc el proper dijous 20 de març de 9 a 10:30h al CEJFE, ‘Viquipèdia i Generalitat, obrint el coneixement’, anirà a càrrec d’Àlex Hinojo, director de projectes culturals d’Amical Wikimedia. L’objectiu de la sessió és reflexionar sobre com l’Administració pot millorar la difusió del coneixement generat a les institucions mitjançant projectes en línia com Viquipèdia, compartint un espai de col·laboració directe amb la ciutadania. Ja ens hi podem inscriure!

 

Àlex Hinojo és diplomat en Ciències Empresarials per la UOC, amb un postgrau en gestió cultural per la UB i un altre en gestió de museus per la UPF.

És un dels principals impulsors europeus del projecte GLAMwiki (GLAM, acrònim anglès de Galleries, Libraries, Archives & Museums), on institucions culturals i Viquipèdia treballen conjuntament. Ha sigut Viquipedista resident del Museu Picasso i del Museu Nacional d’Art de Catalunya, i ha coordinat projectes amb les principals institucions culturals del país, incloent diverses institucions de la Generalitat de Catalunya. És coautor del llibre What’s up with Catalonia? Membre de l’OpenGLAM Working Group, una comissió d’experts en projectes culturals relacionats amb el coneixement lliure. Des de 2013 també col·labora amb Europeana.

Durant la sessió es presentaran casos pràctics ja duts a terme en diversos departaments, autosostenibles i escalables. S’analitzaran els processos wiki com a detonants del canvi en la gestió interna, promovent la col·laboració horitzontal, la proactivitat i l’acceptació del canvi constant com a sistema de treball.

Programa

 

1. Infraestructures i xarxes. Millorem els camins per on ja passi gent.
2. Go wiki! Quin és el rol de l’Administració en relació amb les comunitats obertes?
3. Casos d’estudi: Projectes realitzats Amical Wikimedia + Generalitat de Catalunya.
4. Asimetria wiki: Pensa en gran, comença en petit, però mou-te ràpid.

 

Data de publicació:
10/03/2014
Categoria:
Ajuntament
Valoració:
Vota

punts

Comentaris relacionats

No hi ha comentaris.

Afegir comentari

El teu comentari està pendent de validació.

Com a mesura de seguretat, us demanem que escriviu el valor que apareix a la imatge del camp de text.
simple_captcha.jpg
Ets un humà?