Alella obté el segell de transparència informativa

L’Ajuntament d’Alella és un dels 36 municipis catalans amb més alt nivell de transparència informativa. Així ho certifica el Segell #Infoparticipa, una distinció que acredita la màxima transparència dels continguts del web municipal.  L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, acompanyat de la regidora de Comunicació, Isabel Nonell, va ser l’encarregat de recollir la distinció en un acte que es va dur a terme el passat 18 de març al Palau Pedralbes de Barcelona i que va estar presidit per la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega,  i el rector de la UAB, Ferran Sancho.
Alella ha assolit una puntuació del 85,37% sobre 100 en els indicadors de transparència de la informació publicada al web municipal segons el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).  
El Segell Infoparticipa es basa en els resultats de l’avaluació dels webs municipals a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereixen informació sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.
Per garantir la imparcialitat de la concessió d’aquest distintiu, es va constituir un Consell Certificador el desembre passat. El Consell va acordar concedir el Segell Infoparticipa als webs de 34 ajuntaments catalans. A més, de forma excepcional, va acordar atorgar-lo també a dos ajuntaments que compten amb la puntuació requerida però els falta complir un indicador.
Dels trenta municipis del Maresme, només quatre han rebut la màxima distinció: Alella, Calella, Mataró i Premià de Mar.


Enllaç a l'original
Data de publicació:
18/03/2014
Categoria:
Vídeos d'Alella
Etiquetes:
Valoració:
Vota

punts