Inauguració de l'exposició Diari en Blanc

Un objecte un instant

En el meu procés creatiu, la pintura sempre ha estat l’eix central. A partir del 2000,

o potser abans (tinc una relació estranya amb el temps), vaig començar a introduir objectes i petites instal·lacions en les meves mostres.

La que podeu veure a Can Manyé s’articula a l’entorn d’unes fotografies que vaig fer partint d’objectes del voltant, així va començar aquest projecte.

Els objectes que m’apareixien o que em trobava, m’impulsaven a pintar-los de blanc, descobrint que al mateix temps que els cobria, feia el procés contrari, els desemmascarava i els connectava amb la seva part més essencial; resultat que propiciava el generar noves realitats.

Els vaig  classificar, donar una paraula,  i col·locant-los  sempre  en un mateix espai, els vaig fotografiar, creant  un diari 7 imatges  cada dia durant 7 dies.

Els nous objectes que em proporcionava l’atzar, em provocaven a contemplar, a  observar des d’ un altra punt, deixant la ment en blanc, mimetitzant-me amb el procés artístic com una eina per experimentar, apareixent  conceptes que sempre son arreu, que sempre es repeteixen, que ens hem anat qüestionant des de sempre... el temps, la identitat, el casual  ... el misteri de les formes, el secret d’un instant, tot és a tot arreu, tot és relació ... tot està en nosaltres... som nosaltres qui creem realitat ...

En la  mostra en són protagonistes els objectes, les pintures, les imatges, les ombres,  les paraules... que, en estructurar-se  en un altre ordre,  creen un nou univers ple de possibilitats.

Cada objecte  acaba sent la metàfora d’un record, un símbol que ens parla d’aquests secrets (el secret d’un instant, seria també un bon títol)... de l’essència, de la consciència, del viscut, de l’espai, del temps, del passat, del futur, de les aparences, de la identitat... aparèixer, desaparèixer, manipular, pintar, blanc sobre blanc, fons blanc, objecte blanc, blanc d’ombra: diari en blanc

Victòria Pujadas.

 

Enllaç a l'original
Data de publicació:
28/03/2014
Categoria:
Vídeos d'Alella
Etiquetes:
Valoració:
Vota

punts